Barvatorp's kennel

 

 

 

Vi som innehar kenneln heter Lena & Peter Sundell. Vi bor med våra barn, hundar och katter i Jönåker utanför Nyköping. 
Vår målsättning är att ta fram friska sunda schäfrar som vill och kan arbeta. Kenneln innehar ett flertal
SKK:s Bruksuppfödarpris
samt SBK:s Korningsdiplom.

Lena: Har varit intresserad av hundar och uppfödning hela sitt liv, första hunden var en Cocker spaniel som familjen skaffade när jag var 8 år. Den första egna hunden kom när jag flyttat hemifrån och var 18 år, det var en omplacering sch-lab. Tyvärr var hon sjuk (kanske därför hon var gratis) så henne fick jag ta bort ganska omgående. Nästa var en soffschäfer från försvaret som hellre ville ligga i soffan än att träna, henne placerade jag om och skaffade istället  Maråsens Barva, en underbar hund som ville samma saker som jag, träna och tävla. Det gick väl sådär men vi kom upp i högre klass och blev uppflyttade. Sedan har det rullat på med både tävling och uppfödning.

Min uppfödarkarriär började med kaniner och marsvin vid 6 års ålder, sedemera blev det även möss, undulater samt katter - jag födde upp Birmakatter under flera år med stamnamnet Alimono's som jag delade med min syster. För tillfället är det uppfödningen som kommer i främsta rummet och det beror på att våra barn har aktiviteter som det ska skjutsas till och tiden räcker inte till för egen träning just nu, men det kommer säkert igång framöver.

Peter: Jag har också alltid haft ett stort djurintresse men det tog fart ordentligt när jag gjorde värnplikten som hundförare. Skaffade en Västgötaspets som jag tävlade i spår och lydnad (årets Västgöte i bruks och lydnad 1994) Har sedan dess  tävlat och tränat ett flertal schäfrar i spår/skydd/lyd. Men just nu lägger jag ner största tiden på att hjälpa våra underbara valpägare till fina framgångar.